Suva Planina Crni Kamen
3.000 / 5.000 RSD

Suva Planina / Crni Kamen / Niška Banja by llivadarenje 28.11.2021. (jednodnevna)

Suva Planina, Vrh Crni kamen, Niška Banja pocetak staze i Spa centar Nis Medijana fakultativno po zavrsetku akcije. Povratak za Beograd do ponoci.

Ukratko:

Nedelja 28.11.2021.

Polazak kod Sava Centra iz Beograda u 5h.

Polazak na stazu u 9h.

PLAN AKCIJE:

Staza vodi iz centra Niške banje kroz park preko uredjene staze za pesacenje i trcanje, za rekreativce, i za rehabilitaciju pacijenata posle saobracajnih nezgoda, povreda kostiju…Sumskom stazom idemo do uzletista za palaglajdere odakle se vidi niska banja i Nis ko na dlanu, dalje posle kraceg odmora, prolazimo kroz napusteno selo Koritnik. Stare kucice dominiraju i moze se tu lepo slikati a vreme u ovom selu kao da je stalo, kao da smo u nekom vremeplovu.

Dalje idemo ka Stazi Sokolov Put ,cuvena je po svemu, planinari, trkaci, biciklisti…Sportisti se ovde spremaju i leti i zimi…Idemo sve do skretanja za Crni Kamen, ako bi nastavili pravo izasli bi na Mosor, Sokolov Kamen i Trem…Dalje bi se spustili u Vrgudinac i obisli bi celu Potkovicu Suve Planine ali to cemo iduci put…Dakle skrenemo na Crni Kamen i tu puca pogled na greben Suve…Uzivamo u prirodnim lepotama na oko 1000mnv.

Vracamo se istim putem do 16 h zavrsavamo akciju. Ko hoce imamo u ponudi Spa Centar blizu cuvene Medijane…Ograniceno vreme posete na 2 do 3 h…Fakultativno…

ODEĆA:

  • slojevita, kape, sal,
  • rukavice, planinarske cipele,
  • jakna, planinarski stapovi po zelji i naravno hrana iz ranca, voda.
  • Ima i na stazi vode…

CENA: 5000 rsd za auto/3000 za mini bus…

Spa Centar cena 2000 rsd po osobi, Fakultativno.

 

 

Tagovi: suva planina, niška banja, crni kamen, planina, planinarernje, srbija, livadarenje, petar i maja, wellness

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: