suvobor rajac
1.700 RSD

SUVOBOR – Rajac by Srbija za mlade by Srbija za mlade 20.02.2022. (jednodnevna)

Upoznajemo jednu od najatraktivnijih valjevskih planina. Ova planina, koju su stari putopisci zbog lepote prirode protkane šumarcima i cvetnim livadama nazvali RAJEM NA ZEMLJI / Suvobor Rajac!

Rajac je brdski predeo koji se nalazi na istočnom delu planine Suvobor. Oko samog vrha prostire se visoravan sa nadmorskom visinom koja varira od 600 do 848 metara. Planinski predeo Rajac sa svojom okolinom identičnog naziva je jedan od najatraktivnijih planinskih predela planine Suvobor, a koja je pogodna je za razvoj različitih vrsta turizma. odmor, šetnju i različite vidove rekreacije.

PLAN I PROGRAM:

07.00
Polazak iz Beograda (od Sava centra). U 5.40 polazak iz Novog Sada.

10.00-15.30
Dolazak do planinarskog doma i polazak na pešačenje. Pešačka tura preko vrha Rajca i Dobre vode do vrha Suvobora 866 mnv i nazad.

15.30 – 17.00
Ručak (hrana iz ranca) ili fakultativan ručak u planinarskom domu.

18.00
Polazak za Beograd

20.00
Očekivani dolazak u Beograd. Oko 21.30 očekivani dolazak u Novi Sad.

*Satnica je napisana okvirno i moguća su manja odstupanja

CENA: 1.700 din

U cenu uračunato:

  • Prevoz autobusom turističke kategorije
  • Usluge vodiča
  • Organizacija programa

U cenu nije uračunato:

  • Redovna godišnja članarina „Srbija za mlade“ – 500 din.
  • Doplata za polazak iz Novog Sada 1000 din.
  • Individualni troškovi putnika

Način plaćanja:

Gotovinski ili preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

VAŽNE NAPOMENE:

1. Veoma je bitno da je učesnik/ca dovoljno fizički spreman/a za ovaj uspon i da učesnik/ca nema nekih zdravstvenih problema zbog kojih ne bi mogao/la da izdrži uspon. Ako postoji neki zdravsteni problem učesnik je dužan da to prijavi prilikom prijavljivanja za akciju.

2. Vodič uspona zadržava pravo da skrati ili promeni trek usled nepovoljnih vremenskih uslova.
Takođe, vodič uspona zadržava pravo da ne dozvoli uspon učesnicima sa neodgovarajućom opremom kao i da udalji sa uspona nedisciplinovane učesnike. Organizator ne odgovara za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane višom silom ili samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima koje učesnici nisu prijavili vodičima, kao i za nesreće izazvane pod uticajem alkohola i drugih nedozvoljenih sredstava.

3. Svi učesnici moraju da se tokom svakog uspona drže grupe i da se poštuju svaku odluku planinskog vodiča

4. OBAVEZNA OPREMA: planinarske cipeleČEONA LAMPA (isljučivo čeona,nikako ručna..), slojevita garderoba, rezervna garderoba, vetrovka, kabanica (za svaki slučaj kiše), kačket/šešir, naočare za sunce, krema za sunce.

5. HRANA I PIĆE: hrana za uspon (sendviči, voće, slatkiši i slično), obavezno minimum 2l vode

 

 

 

Tagovi: suvobor, rajac, suvobor rajac, srbija, avantura, planina, planinarenje, zima, sneg, avanture, srbija za mlade, hajk, oprema

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: