takovski visovi
1.500 RSD

Takovski visovi – Ilijak i Straževica by Sportski klub Alti by Sporrtski klub Alti 09.01.2022. (jednodnevna)

Sportski klub Alti te vodi u novu avanturu, Takovski visovi!

ILIJAK (510m) je vrh koji se nalazi pored Ibarske magistrale, na izlasku iz Gornjeg Milanovca prema Čačku. Sa njega se pruža pogled prema okolnim vrhovima – Vujanu, na drugoj strani prema Ovčaru, Kablaru i Jelici u daljini. Obrastao je hrasovim šumama i kulturama crnog bora, a između njih se nalaze goleti (kamenjari) obrasle oskudnom vegetacijom, ali I livade. Najatraktivniji deo Ilijaka je centralni greben na kome se nalazi najviši vrh. Od centralnog grebena se u više pravaca spuštaju ostali grebeni (prema Dičini i Despotovici).

STRAŽEVICA je slične visine tj. 516 m, sa koje se takođe pruža pogled na okolne visove i koja se nalazi tačno preko puta Ilijaka.

Photo by Dusko Opacic.

Staza je dužine 14 kilometara sa oko 600 metara visinske razlike. Idealna za zimske kratke dane, nedaleko od Beograda.

Polazak je 09.01. u 07:00 h sa ugla ulica Drinske i Sarajevske.

CENA: 1500,oo

Prijave na mail!

Vodič: Dragana Rajblović, SK „Alti“ (vodička licenca UIAA MB 452)

Dodatne napomene:

**U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu, jer u protivnom novac neće biti vraćen.

U skladu sa epidemiološkom situacijom maske na licu su obavezne u busu.

Za pešačenje sa sobom poneti: 

Mali ranac sa nešto hrane (sendviči, grickalice, voće, slatkiši…), najmanje litar ipo vode.

Kapu, naočare, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (majicu, čarape…)

Obući se prikladno pešačenju tj obuću koja se ne kliza (patike ili gojzerice), trenerku ili drugu odeću koja je udobna, kao i po potrebi sportsku jaknu.

Želite da iskusite zimsku avanturu i osvojite neki od vrhova ove zime? Mislite da je planinarenje zimi strava i da za sobom nosi posebno iskustvo i pripremu? Ako je vaš odgovor da, onda ste na pravom mestu da saznate sve što vam može pomoći da se pripremite za vaše zimsko planinarenje. 

Na osnovu Zakona o turizmu i Službenog glasnika RS, br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu i da se planinarska akcija organizuje u skladu sa statutom Sportskog kluba Alti.

Učesnici na akciju polaze na sopstvenu odgovornost, uz pridržavanje preporuka za nastavak trenažnog procesa u svim sportskim objektima vrhunskih sportista i ostalih sportista u sistemu sporta Republike Srbije, a sa ciljem primena mera prevencija i smanjenja rizika prenošenja virusa SARS-CoV-2, koje je doneo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19,  kao i uz pridržavanje mera Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti Planinarskog Saveza Srbije: http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf. Napominjemo da prema Zakonu o turizmu (član 86, stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

 

 

 

Tagovi: avanture, takovski visovi, srbija, izlet, takovo, sportski klub alti, zimsko planinarenje, planinarenje,

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: