tara nova godina
15.000 RSD

TARA | NOVA GODINA 2022. dve opcije 30/12/2021 – 02/01/2022 & by Srbija za mlade 31.12.2021 - 03.01.2022. (4 dana)

Za Taru smo vezani još od našeg samog nastanka, pa ovu planinu uvek posebno preporučujemo i rado joj se vraćamo. Ako želite da doživite i zimski pogled sa vidikovaca bajkovite Tare, ovo je možda prava prilika za to.


Važne napomene:

  • U slučaju potpunog zatvaranja i zabrane kretanja zbog Covid-19 tura će se otkazati, a uplaćeni novac će biti u potpunosti vraćen.
  • Ukoliko neko od prijavljenih članova bude morao da odustane od puta usled zaraze Кovid-19, novac će biti refundiran u potpunosti (uz potvrdu PCR testa). Isto važi i za članove kojima bude propisana mera  samoizolacije.
  • Nošenje maski dok smo u autobusu je obavezno.

PROGRAM – OPCIJA 1:

Četvrtak 30.12.2021. Polazak iz Beograda u jutarnjim časovima u 8.45h. Vožnja preko Čačka i Užica uz usputne pauze. (Za polazak iz Novog Sada klikni ovde) Dolazak na Taru. Pri dolasku posećujemo kompleks Kremanskog proročanstva u Kremnima, gde ćemo čuti predavanje o mistici Kremana i kremanskom proročanstvu prema kazivanju Tarabića. Dolazak na smeštaj. Slobodno vreme za odmor ili šetnju. Večera i slobodno vreme. Noćenje.

Petak 31.12.2021. Doručak. Ovaj dan započinjemo obilaskom vidikovca Crnjeskovo. Pešačka tura nije mnogo zahtevna, ukupna dužina staze u oba smera je oko 6km. Za ovo pešačenje su potrebne duboke, vodonepropusne cipele za pešačenje. Za one koji žele duže pešačenje, nastavičemo još 4km do jezera Jarevac i zatvoriti krug do hotela pored ski staze. Nakon povratka slobodno vreme za ručak i igre na snegu. Postoji i mogućnost skijanja, ako bude bilo dovoljno snega, jer neposredno uz hotel “Beli bor”, na nadmorskoj visini od 1000m, postoje dve staze za decu, početnike i rekreativce sa dva ski lifta. Opciono, odlazak na bazen u hotel Omoriku. Večera. Organizovani doček Nove godine u diskoteci hotela Beli Bor. Noćenje.

Subota 01.01.2022. Doručak. Novu 2022. započinjemo obilaskom Drvengrada na Mećavniku u kojem obilazimo pravougaoni trg “Dijega – Armanda Maradone” , crkvu svetog “Save” i ostatak kompleksa. Zatim nastavljemo do Višegrada u kojem obilazimo čuveni most Mehmed paše Sokolovića i Andrićgrad. Imaćemo slobodno vreme za fakultativni ručak u “višegradskoj kasabi”. Vraćamo se na Taru. Za sve one koji ne budu hteli da idu na izlet slobodno vreme na Tari ili odlazak na bazen u Omoriku. Večera. .Organizovana repriza dočeka Nove godine u diskoteci hotela Beli Bor. Noćenje.

Nedelja 02.01.2022. Doručak. Nakon odjave iz smeštaja poslednji dan sledi slobodno vreme za opuštanje na planini. Oko 15h polazak nazad za Beograd.
Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

PROGRAM –  OPCIJA 2:

Petak 31.12.2021. Polazak iz Beograda u jutarnjim časovima u 8.45h. (Za polazak iz Novog Sada klikni ovde) Vožnja preko Čačka i Užica uz usputne pauze. Dolazak na Taru. Pri dolasku posećujemo kompleks Kremanskog proročanstva u Kremnima, gde ćemo čuti predavanje o mistici Kremana i kremanskom proročanstvu prema kazivanju Tarabića. Dolazak na smeštaj. Slobodno vreme za odmor ili šetnju. Večera. Organizovani doček Nove godine u diskoteci hotela Beli Bor. Noćenje.

Nedelja 01.01.2022. Doručak. Novu 2022. započinjemo obilaskom obilaskom Drvengrada na Mećavniku u kojem obilazimo pravougaoni trg “Dijega – Armanda Maradone” , crkvu svetog “Save” i ostatak kompleksa. Zatim nastavljemo do Višegrada u kojem obilazimo čuveni most Mehmed paše Sokolovića i Andrićgrad. Imaćemo slobodno vreme za fakultativni ručak u “višegradskoj kasabi”. Vraćamo se na Taru. Za sve one koji ne budu hteli da idu na izlet slobodno vreme na Tari ili odlazak na bazen u Omoriku. Večera. Organizovana repriza dočeka Nove godine u diskoteci hotela Beli Bor. Noćenje.

Subota 02.01.2022. Doručak. Ovaj dan započinjemo vidikovca Crnjeskovo. Pešačka tura nije mnogo zahtevna, ukupna dužina staze u oba smera je oko 8km. Za ovo pešačenje su potrebne duboke, vodonepropusne cipele za pešačenje. Nakon povratka slobodno vreme za ručak i igre na snegu. Postoji i mogućnost skijanja, ako bude bilo dovoljno snega, jer neposredno uz hotel “Beli bor”, na nadmorskoj visini od 1000m, postoje dve staze za decu, početnike i rekreativce sa dva ski lifta. Opciono, odlazak na bazen u hotel Omoriku. Večera i slobodno vreme. Noćenje.

Ponedeljak 03.01.2022. Doručak. Nakon odjave iz smeštaja poslednji dan sledi slobodno vreme za opuštanje na planini. Oko 15h polazak nazad za Beograd.
Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

KOME JE NAMENJEN PROGRAM:

– parovima
– ljubiteljima prirode
– avanturistima
– ljubiteljima ove, po mnogima najlepše planine u Srbiji

CENA: 15 000 din.

U cenu uračunato:

– tri noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelu na Tari
– autobuski prevoz po programu
– tri polupansiona na bazi švedskog stola (doručak i večera)
– organizovani doček 31.12. i repriza 1.1. u diskoteci hotela Beli Bor
– izlet do Drvengrada, Višegrada i Andrićgrada (ulaznice i vodiči)
– obilazak kompleksa Kremanskog proročanstva u Kremnima
– obilazak vidikovca Crnjeskovo
– igre na snegu i igre bez granica
– korišćenje bazena, saune i teretane u hotelu Omorika (udaljenog 3 km od Belog bora)
– korišćenje igrališta za fudbal, košarku, rukomet i tenis (ako budu vremenski uslovi to omogućavali)
– korišćenje trim staza
– troškovi organizacije i vođenja programa

U cenu nije uračunato:

– doplata za smeštaj u sobama sa francuskim ležajem 2000 din. (po osobi)
– redovna godišnja članarina SZM 500 din.
– ski pas 500 din. i oprema za skijanje 500 din. dnevno (ukoliko bude snega)
– ručak
– individualni troškovi članova

 

 

Nakon prijave rezervacija važi 48h. Do isteka rezervacije uplatiti u celosti ili najmanje 50% od ukupne cene.
Članarina je obavezna i važi 12 meseci od datuma uplate.
Umanjenje za sopstveni prevoz je 2000 din. po osobi
Svi prijavljeni za sopstveni prevoz idu svojim prevozom i na izlete.

NAČIN PLAĆANJA:

Preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

SMEŠTAJ

HOTEL BELI BOR

Hotel je smešten u prelepom prirodnom ambijentu u mestu zvanom Radmilovac na nadmorskoj visini od 1025 metara. Našim članovima će biti besplatno korišćenje bazena, saune i teretane hotela “Omorika”, koji je udaljen oko 3 km od Belog bora (ali će biti organizovani transferi). Radno vreme bazena, saune i teretane je od 10.00 do 13.00 i od 16.00 do 19.00 (a po potrebi se može organizovati i noćno kupanje od 20.00 do 23.00).
Pored hotela su 2 ski lifta sa stazama pogodnim za školu skijanja i rekreativno skijanje gostiju. Tu je i rukometno igralište i tereni za fudbal, košarku i tenis.
Doručak u restoranu hotelu se služi od 7.30 do 9.30, a večera od 18.00 do 20.00. Takođe postoji mogućnost, uz doplatu, a la cart ručka u restoranu u periodu između doručka i večere.

HOTEL JAVOR

Ovaj hotel je namenjen za smeštaj putnika sa sopstvenim prevozom.
Hotel “Javor” posluje u sastavu hotela “Omorika” od kojeg je udaljen oko 100 m. Sve sobe raspolažu sa IP televizijom, sopstvenim kupatilom sa kadom ili tuš kabinom, komplet toalet priborom. Bežični internet je dostupan u restoranu. Za goste hotela koji dolaze svojim kolima obezbeđen je besplatan parking. Našim putnicima na raspolaganju su besplatno korišćenje parkinga, bazena, saune i teretane u hotelu Omorika. Sve žurke (31.12. i 1.1.) biće organizovane u hotelu Beli bor.
Gosti hotela “Javor” uslugu ishrane koriste u hotelu “Omorika”. Doručak se služi od 7.30 do 10.00, a večara od 17.30 do 20.00. Takođe postoji mogućnost i a la cart ručka u restoranu hotela Javor ili Jermičak, koji je udeljen 100m.

Važne napomene:

  • U slučaju potpunog zatvaranja i zabrane kretanja zbog Covid-19 tura će se otkazati, a uplaćeni novac će biti u potpunosti vraćen
  • Ukoliko neko od prijavljenih članova bude morao da odustane od puta usled zaraze Covid-19, novac će biti refundiran u potpunosti (uz potvrdu PCR testa). Isto važi i za članove kojima bude propisana mera  samoizolacije
  • Nošenje maski dok smo u autobusu je obavezno

 

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

Tagovi: tara, planinarenje, planina, nova godina, skijanje, snowboard, sneg, doček, avantura, srbija, omorika, beli dvor

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: