Tisovik i Ranjenica
2.100 RSD

Tisovik i Ranjenica by Sportski klub Alti 09.10.2022. (jednodnevna)

Visoravni Ranjenica (976 m) i Tisovik (943 m) pripadaju kraju Valjevska podgorina. Nalaze se na području brdsko-planinskog predela Azbukovice, severno od poznatih i posećenih Medvednika i Torničke Bobije i jugoistočno od Sokolskih, međutim ne pripradaju nijednoj planini.
Između Medvednika i Bobije nalazi se i rudnik Tisovik koji je bogat olovom, cinkom, baritom…

Valjevska podgorina je jedan od lepših krajeva u Srbiji. Prostrane livade pune raznovrsnog i lekovitog bilja, bujne bukove i borove šume samo su deo ovog prostranstva koje na jesen dobija posebne boje i uz brojne živopisne pejzaže mami uzdahe retkih posetilaca.

Ovo nije klasična tura sa usponom na vrhove, već pešačka akcija koja ima manjih oscilacija u penjanu i spuštanju, moglo bi se reći pešačenje sa brdašca na brdašce, ali i dobrim delom ravnom stazom. Staza počinje od prevoja Proslop i završava se u selu Drenajić. Ukupne je dužine od 17 kilometara.

Polazak iz Beograda je 09.10. u 06:00 h sa parkinga na uglu ulica Sarajevske i Drinske. Povratak se očekuje oko 22:30h

Kotizacija: 2100,00

Vodič: Dragana Rajblović

**U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu, jer u protivnom novac neće biti vraćen

Za akciju sa sobom poneti: mali ranac sa nešto hrane (sendviči, koštunjavi plodovi, suvo voće, slatkiši…), najmanje 1,5 l vode. Kremu za sunčanje, naočare, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (odeću i obuću…) koju ostavljamo u busu. Obući se prikladno pešačenju, trenerku ili drugu odeću koja je udobna.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Podeli avanturu: