tisovik ranjenica
1.700 RSD

Tisovik i Ranjenica – Valjevska podgorina by Alti Sportski Klub 26.09.2021. (jednodnevna)

Visoravni Ranjenica (976 m) i Tisovik (943 m) pripadaju kraju Valjevska podgorina. Nalaze se na području brdsko-planinskog predela Azbukovice, severno od poznatih i posećenih Medvednika i Torničke Bobije i jugoistočno od Sokolskih, međutim ne pripradaju nijednoj planini.
Između Medvednika i Bobije nalazi se i rudnik Tisovik koji je bogat olovom, cinkom, baritom…

Valjevska podgorinaj je jedan od lepših krajeva u Srbiji. Prostrane livade pune raznovrsnog i lekovitog bilja, bujne bukove i borove šume samo su deo ovog prostranstva koje na jesen dobija posebne boje i uz brojne živopisne pejzaže mami uzdahe retkih posetilaca.

Ovo nije klasična tura sa usponom na vrhove, već pešačka akcija koja ima manjih oscilacija u penjanu i spuštanju, moglo bi se reći pešačenje sa brdašca na brdašce, ali i dobrim delom ravnom stazom. Staza počinje od prevoja Proslop i završava se u selu Drenajić. Ukupne je dužine od 17 kilometara.

Polazak iz Beograda je 26. septembra u 06:00 h sa parkinga na uglu ulica Sarajevske i Drinske. Povratak se očekuje oko 22:30h

CENA: 1700,oo rsd Tisovik i Ranjenica

Vodič: Dragana Rajblović – (vodička licenca UIAA MB 452)

Prijave na mail: altionline@gmail.com 

**U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu, jer u protivnom novac neće biti vraćen

U skladu sa epidemiološkom situacijom maske na licu su obavezne u busu.

Za akciju sa sobom poneti: mali ranac sa nešto hrane (sendviči, grickalice, voće, slatkiši…), najmanje 1,5 l vode. Kremu za sunčanje, naočare, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (odeću i obuću…) koju ostavljamo u busu. Obući se prikladno pešačenju, trenerku ili drugu odeću koja je udobna.

Na osnovu Zakona o turizmu i Službenog glasnika RS, br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu i da se planinarska akcija organizuje u skladu sa statutom Sportskog kluba Alti.

Za ljubitelje prirode i adrenalina, sve avanture koje morate da probate, brzo do našeg bloga!

 

 

Tagovi: tisovik, ranjenica, valjevska podgorina, valjevo, planinarenje, pešačenje, pešačka tura, srbija, avantura, visoravan, rudnik

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: