2.500 RSD

Valkaluci, vodopad Prskalo, Velika Brezovica by Sportski klub Alti 11.09.2022. (jednodnevna)

U južnom Kučaju, jednom od najnenaseljenijih krajeva Srbije koji obiluje „divljom“ prirodom, smestio se i park prirode Valkaluci, privlačan za istraživanje, ali i uživanje u pešačenju lepim i pustim predelima koje krase reka Nekudovo, ponor Uviralo, Troglan bare, vodopad Prskalo, Mala i Velika Brezovica. Valkaluci (na vlaškom koji se prevodi kao “tiha dolina”) je lovište u kome ima jelena, vukova, divljih svinja… prekriven gustim četinarskim šumama, livadama, bukovim šumama i za sada je “netaknut” zbog nepostojanja puteva za vozila. Nedaleko od Valkaluca je najveće kraško polje Kučaja, Velika Brezovica, čiji prizor ulepšavaju brojni konji.

Staza koju prelazimo je kružna, dužine oko 22 kilometra, a uglavnom je čine visoravni i blago zatalasan teren, bez većih uspona i silazaka I neznatnom visinskom razlikom.

Ponesite za konje kocke šećera, šargarepe ili jabuke. Na samom startu ćemo im dati poslastice, što znači da ih nećemo nositi u rancu (kao za Stolove). Po završenoj akciji planira se pauza u nekom od usputnih restorana, za jelo ili piće.

Polazak je 11.09. u 06:00 h sa parkinga na uglu Drinske i Sarajevske. Povratak se očekuje najkasnije do 23:00h. Idemo autoputem i izlazimo za Paraćin.

CENA: 2500,00

**U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu, jer u protivnom novac neće biti vraćen.

Za akciju sa sobom poneti: mali ranac sa nešto hrane (sendviči, koštunjavi plodovi, suvo voće,…), najmanje 1,5 l vode. Kremu za sunčanje, naočare, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (odeću i obuću…) koju ostavljamo u busu. Obući se prikladno pešačenju, trenerku ili drugu odeću koja je udobna.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: