2.400 RSD

Velika Orovica by Sportski klub Alti 16.10.2022. (jednodnevna)

Orovica je planina koja se nalazi u nastavku grebena Kablara, a najbliža je selu Tučkovo u okolini Ovčar banje. Njen vrh je Velika Orovica i visine je 856 metara. Uspon do vrha vodi raznolikim stazama – putićem uz Vrnčansku reku, pored granitnih stena, livadama, šumama i po malo kolskim putem.

Lepote jesenjih boja su posebno izražene na Orovici !

Staza do vrha i nazad je kružna, a sa njenih proplanaka i vidikovaca pruža se pogled najčešće na planinu Ovčar, ali i Mučanj i okolinu.

Velika Orovica

Ukupna dužina staze je 12 kilometara sa oko 600 metara visinske razlike. Kružnom stazom se vraćamo na isto mesto gde smo i startovali.

Po završenom pešačenju idemo u Ovčar banju/Kablarsku klisuru, gde se može jesti u nekom od restorana, kupati u bazenu tople banjske vode u velnes centru Kablar (u tom slučaju ne zaboravite kupaći), obilaziti manastiri ili šetati klisurom. Ako neko želi može ceo dan provesti u Ovčar banji i klisuri umesto na Orovici.

Polazak iz Beograda je 16.10. u 06:00h sa parkinga na uglu ulica Sarajevske i Drinske. Dođite ranije jer krećemo tačno u 6:00h. Povratak se očekuje do 22:00 h.

Kotizacija: 2400,00

Vodič: Dragana Rajblović                                                                  

Sa sobom poneti: mali ranac sa nešto hrane (sendviči, koštunjavi plodovi, suvo voće…), najmanje 1,5 litar vode, naočare, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (majicu) i rezervnu obuću. Sve što ponesete deo možete ostaviti u busu dok smo na pešačenju. Obući se prikladno uslovima (duboke cipele ili planinarske gojzerice), trenerku ili drugu odeću koja je udobna, kao i toplu sportsku jaknu sa kapuljačom.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Podeli avanturu: