6100 RSD

VELIKO SPREMANJE by Hiking Tour Serbia 11.06.2022 - 12.06.2022. (2 dana)

ŠTA PLANIRAMO?

Da li ste spremni za veliko spremanje? Krenimo od Velikog krša koji ispade manja divljina, hodajmo smeli i čili bistrim rekama mnogima stranim, ogledajmo se Narcisi u plavetnilu Borskoga jezera… Glavna dilema bude da li je lepši greben krša ili Borski stol, rasprava neka se vodi u vodi termalnoj!

VELIKO SPREMANJE

DATUM: 11.06-12.06.2022.
KOTIZACIJA: 6.100 RSD
SMEŠTAJ: PRIVATNI (NOĆENJE U VIŠEKREVETNIM SOBAMA)

KOJI JE PROGRAM?

11.06.2022. NOVI SAD – BEOGRAD – PRERAST SAMAR – REKA TISNICA – BORSKO JEZERO
Polazak iz NOVOG SADA sa parkinga kod Sajma (restorani Knin i Trojka, klub Ambar) u 01:00 h , iz BEOGRADA u 02:15 h sa velikog parkinga Sava Centra (okretnica autobusa 27e i 35). Potrebno je doći na lokaciju bar 10 minuta pre polaska. Vožnja autoputem ka Paraćinu i Boljevcu uz mogućnost još nekih putnika na usputnim stajalištima.
U jutarnjim časovima stižemo do nekih malo manje istraženih krajeva, obavijenih mistikom i gustim šumama kroz koje je malo ljudskih nogu kročilo. Ovde nas očekuje oko 10 km dugačak hajk.
U prvom delu dolazimo do lako pristupačne PRERASTI SAMAR koja će nas kao ogromni portal uvesti u svet avanture i divljine. Pratićemo suvo korito njene reke, dok nas ono ne izvede na široku kotlinu prošaranu potocima.
Nastavljamo dalje prateći te potoke do reke TISOVICE koja je nebrušeni dijamant ovih krajeva. Preskakaćemo pokatkad sa kamena na kamen, možda ćemo i bosi pregaziti njenu prozračnu vodu, naletećemo svakako na poneki stidljivi slap i uživati u netaknutoj divljini. Nakon izlaska iz klisure, očekuje nas povratak na početnu tačku preko okolnih brda.
Po povratku u bus sledi kratka vožnja do Borskog jezera, gde nas očekuje relaksiran ostatak dana na ovom predivnom mestu.
12.06.2022. BORSKO JEZERO – VELIKI KRŠ – BANJA ŽDRELO – BEOGRAD – NOVI SAD
U jutarnjim časovima pakujemo stvari i polazimo ka jednoj od najzanimljivijih, opet i izazovnijih planina naše države – VELIKI KRŠ. Vanredna staza, ozbiljan izazov, iako duga svega 5 km, ima ukupno oko 400 m visinske razlike i poprilično je strma.
Prvi deo vodi kroz prelepu šumu nakon koje izbijamo na greben i biće savršeno jasan povod za naziv ove planine. Pogled sa vrha je jedan od onih što oduzimaju dah, istovremeno upumpavajući život u naša tela. Kao na dlanu pred nama se šepuri Borski Stol, a ono što je ustvari najdivnije, predstavlja greben same planine koji se poput kičmenog stuba planete pruža u nedogled.
Nakon spusta nas očekuje vožnja ka BANJI ŽDRELO, gde ćemo oporavljati svoja tela u termalnim vodama,a sigurno i dobro okrepiti posleovog uspona. Osveženi i zadovoljni krećemo nazad ka Beogradu i Novom Sadu.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PLANINARENJE?!

 •  Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje, maske nisu obavezne u prirodi s obzirom na to da ćemo poštovati preporučenu distancu.
 •  Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu iz ranca za više obroka, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.
 •  Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetanje po prirodi, udobna i prikladna garderoba.
 •  Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni.
 •  Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.
 •  Kabanica, rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.

VAŽNE NAPOMENE!!!

 •  Broj prijava će biti ograničen, te vas molimo da nam pišete što pre ukoliko želite sa nama na ovu avanturu, rezervacije krećemo da beležimo odmah, a nakon formiranja grupe šaljemo vam podatke o načinu uplate kotizacije.
 •  Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona i mesto polaska na put. Nakon prijave i uplate akontacije zbog blizine samog događaja BIĆE NEMOGUĆE OTKAZATI prevoz i smeštaj, nema povraćaja novca, ali će naravno biti moguća potencijalna zamena prijavljene osobe ukoliko je sama pronađe ili mi to uspemo učiniti.
 •  DONACIJOM u navedenoj vrednosti naši članovi dobijaju: PREVOZ do svih odredišta iz programa, uslugu JEDNOG NOĆENJA u privatnom smeštaju na Borskom jezeru u višekrevetnim sobama.
 •  FREE HIKING TURE se NE PLAĆAJU, na dobrovoljnoj bazi su, možete nam se priključiti i sopstvenim prevozom, a pri kraju putovanja imaćete priliku da nagradite naše vodiče DONACIJAMA u iznosu koliko mislite da vredi svaka tura.
 •  Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, nemogućnosti pristupa određenim deonicama ili čak otkazivanje akcije, ukoliko nam nove mere propišu zabranu boravka u busu ili u slučaju da bude bilo kakve druge zabrane koja bi nepovoljno mogla uticati na održavanje akcije.
 •  Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.
 •  Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada su u pitanju satnice, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje, s obzirom da ne znamo unapred kakva će nam biti struktura grupe.
 •  Molimo sve učesnike naših putovanja i šetnji da sa sobom donose isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.
Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: