Veseli spust Ibrom
3000 RSD

Veseli spust Ibrom by Srbija za mlade 17.07.2022. (jednodnevna)

Veseli spust Ibrom je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 km vijugavog toka Ibra, preko 10.000 dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije!

Ovaj događaj je jedna od najuzbudljivijih i najzabavnija manifestacija na vodama Srbije na koji rado idemo od 2012. godine.

Hiljade ljudi dobrog raspoloženja na reci, euforija, trubači, roštilj, pesma i pozitivna energija na najmaštovitijim splavovima napravljenim od drveta, flaša, stiropora, automobilskim gumama, ili pak na desantnim i rafting čamcima, glavna su odlika ove manifestacije na vodi koja ima zaista dugu i svetlu tradiciju. Veseli spust je događaj koji se brižljivo planira, sa euforijom iščekuje i na kome se sa ponosom učestvuje, a broj učesnika je iz godine u godinu sve veći!

Veselom spustu nije strano ni 20.000 učesnika, a biće održan bez obzira da li je napolju 40 C ili pada kiša. U Mataruškoj banji je organizovan ručak za sve učesnike Veselog spusta.

Vreo dan, Ibar dovoljno hladan da nas osveži, zanimljivi splavovi i čamci, vesela ekipa na čamcu…

Veče uoči “Veseleg spusta” Kraljevo se pretvara u veliki “stage” gde su žurke na svakom koraku, u kafićima, baštama, diskotekama, pored Ibra…Tog vikenda, Kraljevo ne spava!

Tvrđava Maglič – start Veselog spusta

Maglič se nalazi na desnoj obali Ibra, na strmoj planinskoj kosi Stolova. Jedva od teorija je da potiče iz XIII veka, a mnogi autor tvre da datira iz još ranijeg perioda. Opasan je kamenim zidovima debelim 2 m, u ukupnoj dužini od 270m. Glavna donžon kula visoka je 20 m, a ostalih sedam kula po 12 m. U dvorištu su ostaci male crkve Svetog Đorđa, palate arhiepiskopa Danila II, koji je ovde osnovao monašku školu. Utvrđenje je imalo takođe i vojnički karakter, tvrđava je bila zaštitni bedem manastira Žiče i cele doline vekova.

PROGRAM:

NEDELJA 17.07.2022.

06.00  Polazak iz Beograda i vožnja autoputem do Čačka i dalje Ibarskom magistralom. Do početne tačke ima oko 3 sata vožnje.
10.00  Dolazak kod Magliča, priprema, start spusta. Spust niz Ibar uz vesele povorke čamaca u trajanju od 5 sati uz usputne pauze. Pristajanje u Matarušku banju, ručak i slobodno vreme za uživanje pokraj Ibra.
22.00  Očekivani dolazak u Beograd

HIT CENA: 3000 din (2000 din sopstveni prevoz)

U cenu uračunato:

  • Spust od Magliča do Mataruške banje u trajanju od 5h
  • Prevoz autobusom turističke kategorije po programu
  • Kotizacija za spust i ručak u Mataruškoj banji (tradicionalno pasulj)
  • Usluge vodiča/skipera
  • Trošak organizacije i vođenja programa

U cenu nisu uračunati:

  • Redovna godišnja čalanarina “Srbija za mlade” u iznosu od 500 din
  • Individualni troškovi članova

*Umanjenje za sopstveni prevoz je 1000 din po osobi. Doplata za polazak iz Novog Sada 1500 din (minimum 15 članova).

Na 6 prijava 1 GRATIS mesto!

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 15. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi,dejstvo više sile itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Program se organizuje za članove uduženja i cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: