Vikend avantura na Zlatiboru
70 EUR

VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR by Aktivni Odmor 03.02.2023 - 05.02.2023. (3 dana)

TORNIK, ZLATIBOR
SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI PEŠAČKE TURE

TERMINI :
VIKEND 03-05.02.2023.
PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023.
VIKEND 24-26.02.2023.

Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara. Na ovom skijalištu ima tri staze(plava,crvena i crna). Ukupna dužina je oko 10 kilometara.

Kapacitet skijališta je oko 5.400 skijaša na sat. Ski centar Tornik opremljen je sa najmodernijom šestosednom žičarom, sa 107 sedišta, brzine pet metara u sekundi i duga je 1.850 metara. Polazna stanica je na nadmorskoj visini od 1.110 m i penje se na 1490 m (najviši vrh Tornika 1.496 m). Kapacitet šestosedne žičare je oko 3.000 skijaša na sat, a na Torniku postoje jos dva ski lifta tipa sidro, ukupnog kapaciteta 2.400 skijaša na sat. Za najmlađe i početnike instalirana je i pokretna traka dužine 150 metara.

Svih pet staza pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje, tako da ovaj ski centar više ne zavisi od vremenskih uslova i produžena mu je zimska sezona na oko 100 dana.

PROGRAMI:
SKIJANJE
ŠKOLA SKIJANJA
PEŠAČKE TURE

★ SMEŠTAJ:
Planinarski Dom Tornik
Planinarski dom je autentične zlatiborske gradnje (drveni objekat) smešten je na 1020mnv, na 4 km od centra Zlatibora na putu za Ski centar Tornik u neposrednoj blizini Ribničkog jezera. Iz doma se pruža pogled na grebene Tornika, Čigote, Ribničko jezero i reku Crni rzav.

Kapacitet doma je 60 planinara, sobe su dvokrevetne , trokrevetne, šestokrevetne kao i potkrovlje gde se može smestiti veći broj planinara u istoj prostoriji. Dom poseduje veliki trpezariski prostor u kom se nalazi kamin za grejanje. Dom ima dva tuša u zajedničkom kupatilu i nekoliko odvojenih toaleta.

ODABIR VRSTE SMEŠTAJA ISKLJUČIVO ZAVISI OD BLAGOVREMENOSTI UPLATA (ko pre uplati, bira mesto).
Unutar planinarskog doma se kreće u čistoj obući (patike, papuče…).

★HRANA:
Domaća hrana, na bazi polupansiona(doručak i večera), koju sprema naš kuvar.

★ CENA: 70 EUR

★REZERVACIJA:
Neophodna je uplata rezervacije u iznosu 50 %, koja se prenosi vlasnicima smeštaja. Glasi na ime. Uplaćena rezervacija se ne vraća, a prenosiva je na drugu osobu.

★INDIVIDUALNI PREVOZ:
Vlasnici automobila/vozači, koji su spremni da prevezu 3 putnika, oslobođeni su troškova goriva i putarina. Kompletne troškove snose 3 vožena lica. Sve one koji se prijave na događaj, učlanjujemo u viber grupu, gde direktno dogovarate prevoz.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: