Vikend avantura na Zlatiboru
120 EUR

VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR by Aktivni Odmor 15.02.2023 - 18.02.2023. (4 dana)

Dobrodošli na ski avanturu na Torniku, na planini Zlatibor. Bilo da ste iskusan skijaš/border ili početnik, ili pak želite samo odmor od gradske gužve – na pravom ste mestu. 

Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara. Na ovom skijalištu ima tri staze(plava,crvena i crna). Ukupna dužina je oko 10 kilometara.

Kapacitet skijališta je oko 5.400 skijaša na sat. Ski centar Tornik opremljen je sa najmodernijom šestosednom žičarom, sa 107 sedišta, brzine pet metara u sekundi i duga je 1.850 metara. Polazna stanica je na nadmorskoj visini od 1.110 m i penje se na 1490 m (najviši vrh Tornika 1.496 m). Kapacitet šestosedne žičare je oko 3.000 skijaša na sat, a na Torniku postoje jos dva ski lifta tipa sidro, ukupnog kapaciteta 2.400 skijaša na sat. Za najmlađe i početnike instalirana je i pokretna traka dužine 150 metara.

Svih pet staza pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje, tako da ovaj ski centar više ne zavisi od vremenskih uslova i produžena mu je zimska sezona na oko 100 dana.

★ SMEŠTAJ – PLANINARSKI DOM TORNIK:

Planinarski dom je autentične zlatiborske gradnje (drveni objekat) smešten je na 1020mnv, na 4 km od centra Zlatibora na putu za Ski centar Tornik u neposrednoj blizini Ribničkog jezera. Iz doma se pruža pogled na grebene Tornika, Čigote, Ribničko jezero i reku Crni rzav.

Kapacitet doma je 60 planinara, sobe su dvokrevetne , trokrevetne, šestokrevetne kao i potkrovlje gde se može smestiti veći broj planinara u istoj prostoriji. Dom poseduje veliki trpezariski prostor u kom se nalazi kamin za grejanje. Dom ima dva tuša u zajedničkom kupatilu i nekoliko odvojenih toaleta.

ODABIR VRSTE SMEŠTAJA ISKLJUČIVO ZAVISI OD BLAGOVREMENOSTI UPLATA (ko pre uplati, bira mesto).
Unutar planinarskog doma se kreće u čistoj obući (patike, papuče…).

★ HRANA:

Domaća hrana, na bazi polupansiona(doručak i večera), koju sprema naš kuvar.

★ PROGRAM:

U planu je nekoliko aktivnosti – pre svega, na raspolaganju nam je opcija skijanja/bordanja, kao i obuka za početnike (uz doplatu). Ako već skijate/bordate ali želite da podignete svoje znanje na viši nivo možete uzeti i invidualni čas. Za one koji nisu ljubitelji skijanja u planu su i pešačke ture.

★ SKI PASS

Ski pas nije uključen u cenu i plaća se dodatano, ali je prilično povoljan u poredjenju sa recimo Kopaonikom ili Starom planinom. Cena ski pasa za odrasle na Torniku iznosi 1950RSD za jednodnevni, 2800 RSD za dvodnevni i 4.040 RSD za trodnevni ski pas.

★ ČASOVI SKIJANJA/SNOUBORDA

Zamisli koliko je dobro da učiš nove veštine, uz podršku ljudi koji su na istom putu kao i ti!

Na raspolaganju su vam instruktori snowboarda i skijanja, kao i grupni časovi sa ostalim početnicima. Časovi nisu uključni u cenu. Grupni čas skijanja iznosi 1900RSD, a individualni čas iznosi 3600RSD.

★ INDIVIDUALNI PREVOZ:

Vlasnici automobila/vozači, koji su spremni da prevezu 3 putnika, oslobođeni su troškova goriva i putarina. Kompletne troškove snose 3 vožena lica. Sve one koji se prijave na događaj, učlanjujemo u viber grupu, gde direktno dogovarate prevoz.

★ CENA AVANTURE: 120 EUR

U cenu je uključeno: 

  • Smestaj u planinskom domu Tornik (4 dana/3 noći)
  • Polupansion (doručak i večera)
  • Usluga organizacija i vodjenja puta

U cenu nije uključno:

  • Prevoz do Tornika i nazad
  • Ski pass
  • Časovi skijanja/borda

★ REZERVACIJA:

Neophodna je uplata rezervacije u iznosu 50 %, koja se prenosi vlasnicima smeštaja. Glasi na ime. Uplaćena rezervacija se ne vraća, a prenosiva je na drugu osobu.

 

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: