Viljamovka – Mokra Gora

Kamping odmorište “Viljаmovkа” se nalazi u selu Kremnа, kod Užica, na obroncima planine Tare.

Parcele kampa se nalaze u voćnjаku kruške, što pruža jedinstveno iskustvo.

Postoji veliki broj mogućnosti za aktivni odmoru u ovom kraju – u blizini je Mokra gora i poznati Drvengrad – Mećavnik i Šarganska osmica (pruga uskog koloseka) – ukupno 10 minuta vožnje od kampa. U blizini je i Nacionalni park Tara, a tokom dana možete obaviti izlete do Zlatibora, etno sela Sirogojna, Gostilja i Zlakuse (do 30 minuta vožnje), pa čak i do klisure reke Uvac, manastira Mileševe i Kamene gore i Sopotnice (1-1,5 sat vožnje);

U blizini kampa nalaze se jezera Vrutci i Zaovine, koja su san svakog ribolovca i ljubitelja prirode, izvor Sveti Jovan Krstitelj, čija voda se, zahvaljujući visini alkaliteta, koristi kod izlečenja raznih vrsta bolesti, naročito kod zapaljenja očnih kapaka i zato je u narodu proglašena za “očnu vodu“, kao i kanjon Belog Rzava i predeo izuzetnih odlika, odnosno Park Prirode „Mokra Gora“ sa zonama I stepena zaštite /“Medjedova Ljeska“, „Ogradjenica“, „Skakavac“ -1.038 m i „Sisatovac“.

Kamp raspolaže sa ukupno 15 parcela pogodnih za sve vrste kamping smeštaja. 5 parcela je pogodno i za smeštaj većih autokuća.

U okviru imanja postoji i drvena kućica površine 55 m2, građena pre 80 godina, potpuno restaurirana i prilagođena za prijatan boravak gostiju koji žele smeštaj u čvrstim objektima. „Carski apartman“ se sastoji od prostranog ulaza, dnevne sobe sa kuhinjom, dve spavaće sobe i kupatila (ukupno 5 ležajeva). Ispred kuće je trem terasa na kojoj se uživa u bajkovitom pejzažu i mirisima i svežini netaknute prirode Tare. U dvorištu je ozidan roštilj za gurmane koji svoj apetit poboljšavaju uz domaću i prirodnu „Carsku viljamovku“ – domaću rakiju od kruške viljamovke domaćina Ljubiše Carevića. Rakija se pravi od krušaka iz voćnjaka ispod kuće na placu površine 25 ari, gde raste 150 stabala plantažne kruške viljamovke i moguće je kupiti određenu količinu rakije za ličnu upotrebu.

 

Website:

https://www.facebook.com/campingviljamovka

 

Latituda

43.84586

Longituda

19.57439

Adresa

31243 Kremna, Mokra gora

Broj telefona

+381 63 8429 808

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: