višnjica humanitarna akcija
od 500 RSD

Višnjica / Humanitarna akcija “Za zdravlje dece” by Alti Sportski Klub 18.12.2021. (jednodnevna)

Višnjica / Humanitarna akcija “Za zdravlje dece” održaće se kao i svake godine u decembru, tj. tradicionalno na brdima u okolini Beograda, odnosno Višnjici.

PLAN AKCIJE:

Prećićemo stazu dugu oko 12-13 kilometara sa malim usponima i nizbrdicama, a koja je kao takva idealna i za početnike da se oprobaju u pešačenju i aktivnosti u prirodi. Staza će biti kružna, gde je start tu će biti i cilj.

Mesta koja ćemo obići u nekim delovima su veoma interesantna i sebi svojstvena, kao što je na primer glinara. Sve ostalo podseća kao da ste u prirodi negde daleko od grada.
Na žalost ovi predeli neće još dugo ostati lepi i “netaknuti”, jer se tu naveliko i neplanski gradi, te će ih uništiti neukusno izgrađene privatne kuće i druge rogobatne građevine. Zato dođite da vidite i uživate u pejzažima dok ih još ima.

CENA: Početna cena akcije je 500 dinara.

Uplate za akciju vršiće se na licu mesta, kao i evidencija uplata, koja će u ukupnom iznosu biti uplaćena u humanitarne svrhe detetu kome je potrebna pomoć za lečenje.

Start će biti u subotu 18.12. u 10:00 h sa parkinga preko puta crkve Svetog Nikole u Višnjici u ulici Četvrte Flavijeve legije. Sam parking i pripada crkvi, ali je dovoljno prostran i može da primi dosta vozila.

Dođite 15-20 minuta ranije kako bi se upisali i dali dobrotvoran prilog, a start počeo na vreme.

Vodič: Dragana Rajblović – Sportski klub „Alti“ (vodička licenca UIAA MB 452)

Za one koji dolaze gradskim prevozom info: autobus broj 32 i 32e, čija je početna stanica Vukov spomenik ide u Višnjicu najbliže odredištu. Kad siđete na zadnjoj stanici u Višnjici nastavite ulicom Maršala Tita sve do ulaska u ulicu Četvrte Flavijeve Legije. Od zadnje stanice busa do parkirališta crkve ima kilometar ipo pešačenja.
Na slici je mapa na kojoj je plava linija trasa zadnje stanice busa označena sa B, kao i prikaz ulice kojom se ide sve do crkve odakle je start treka.

 

 

 

Tagovi: višnjica, planinarenje, hajk, humanitarna akcija, za zdravlje dece, srbija, alti sportski klub, beograd, humanost, deca

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: