Na upit

Višnjica Humanitarna akcija “Za zdravlje dece” 12-13km 20.12.2020 20.12.2020. (jednodnevna)

Tura Višnjica. Humanitarna akcija “Za zdravlje dece” održaće se u nedelju 20.decembra na brdima u okolini Beograda, tačnije Višnjici.

višnjica

Plan ture

Prećićemo stazu dugu oko 12-13 kilometara sa malim usponima i nizbrdicama, a koja je kao takva idealna i za početnike da se oprobaju u pešačenju i aktivnosti u prirodi. Staza će biti kružna, gde je start tu će biti i cilj. Mesta koja ćemo obići u nekim delovima su veoma interesantna i sebi svojstvena, kao što je na primer glinara. Sve ostalo podseća kao da ste u prirodi negde daleko od grada.Na žalost ovi predeli neće još dugo ostati lepi i “netaknuti”, jer se tu naveliko i neplanski gradi, te će ih uništiti neukusno izgrađene privatne kuće i druge rogobatne građevine. Zato dođite da vidite i uživate u pejzažima dok ih još ima.

visnjica visnjica

Cena

Uplate za akciju vršiće se na licu mesta, kao i evidencija uplata, koja će u ukupnom iznosu biti uplaćena na račun za Luku B. Jovanovića kome je potrebna pomoć za lečenje. Početna cena akcije je 500 dinara.

Kada i gde se nalazimo?

Start će biti u 10:00 h sa parkinga preko puta crkve Svetog Nikole u Višnjici u ulici Četvrte Flavijeve legije. Sam parking i pripada crkvi, ali je dovoljno prostran i može da primi dosta vozila.

Vodič

Dragana Rajblović – Sportski klub „Alti“ (vodička licenca UIAA MB 452) (www.alticlub.org.rs)

mob: 0641600522

Kako stići?

Za one koji dolaze gradskim prevozom info: autobus broj 32 i 32e, čija je početna stanica Vukov spomenik ide u Višnjicu najbliže odredištu. Kad siđete na zadnjoj stanici u Višnjici nastavite ulicom Maršala Tita sve do ulaska u ulicu Četvrte Flavijeve Legije. Od zadnje stanice busa do parkirališta crkve ima kilometar ipo pešačenja.
Na slici je mapa na kojoj je plava linija trasa zadnje stanice busa označena sa B, kao i prikaz ulice kojom se ide sve do crkve odakle je start treka.

mapa visnjica

Kako da se pripremite za prvo planinarenje pročitajte ovde.

Za koga je humanitarna akcija?

Luka B.Jovanović je dete iz uredne, blizanačke trudnoće. Prevremeno je rođen, a na porođaju je doživeo asfiksiju. Kao posledica toga, javile su se komplikacije usled ostecenja CNS. U prvom mesecu života došlo je do krvarenja na mozgu. Posledica toga bio je hidrocefalus, zbog čega je operisan sa mesec i po dana i ugrađen mu je VP Shunt. U toku prve dve godine dijagnostifikovana mu je cerebralna paraliza. Još jedna od komplikacija koja je usledila jeste oštećenje sluha, zbog čega Luka nosi slušne aparate i zbog čega se govor još nije razvio.

U toku dosadašnjeg lečenja, Luka je vidno napredovao. Krenuo je u redovan vrtić sa svojom sekom bliznalinjom, uz prisustvo ličnog pratioca. Voli drugare, voli da uči nove stvari, voli da je okružen ljudima, a najviše da se igra sa svojom sestrom bliznakinjom od koje puno uči. Luka može da sedi, penje se po nameštaju, kreće se uz pridržavanje, želi da učestvuje u redovnim dečijim aktivnostima… Da bi Luka prohodao i da bi kvalitet njegovog života bio što bolji, neophodna je intenzivna rehabilitacija za koju su mu potrebna dodatna novčana sredstva.

Luka Jovanović

INFO I REZERVACIJE

Prijave na br. 064 1600 522 ili mail altionline@gmail.com

 

 

Tagovi: srbija, avantura, avanture, pesacenje, planinarenje, izlet, odmor, višnjica, humanitarna akcija

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: