tajne vrdnicke hollywood spa bazen
3200 RSD

Vrdničke tajne & Spa refresh by Avanture Srbija 05.12.2021. (jednodnevna)

Pozivamo vas na jedinstvenu avanturu – kvalitetan umor i zasluženi odmor! U saradnji sa Hiking Tour Serbia, vodimo vas u nedelju, 05.12. prvo na lagani hajkić da vam odamo tajne Vrdničke i još malo pomirišemo jesen, oslušnemo lišće pod nogama, i upijemo još koji zrak sunca, a zatim totalni relaks za sva čula u spa centru, saunama, turskom kupatilu i olimpijskom bazenu Hollywoodland na Ledinama.

PLAN I PROGRAM

7:30 Polazak od Sava Centra ka Fruškoj Gori

9:00 Okupljanje na početnoj tački hajka

15:00 Završetak hike ture i polazak u Hollywoodland

16:30 Dolazak u akvapark (otvoren do 02:30 ujutru)

Planiran povratak do Sava Centra oko 20h

PLAN HIKE TURE:

Već na samom početku ćemo imati priliku da se upoznamo sa čuvenim manastirom Vrdnička Ravanica koji su po verovanju osnovali monasi manastira Ravanice, zadužbine Kneza Lazara. Pored mnogih priča, koje se vezuju za ovaj manastir možda je najbitnija činjenica da su ovde vekovima čuvane mošti čuvenog kneza!
Ubrzo nakon toga sledi jedna poljana sa koje se pruža fantastičan pogled na manastir i čitavo naselje Vrdnik, posle koje staza uplovljava u šumu, a i mi sa njom na lagani uspon. Iz šume na makadam, uz polja i voćnjake, pa natrag u šumu. Deonica do prve pauze duga je oko 2.8 km.
Duboko u šumi nailazimo na ostatke nekada izuzetno bitnog manastira Stari Jazak. Nažalost od ovog zdanja nije mnogo toga ostalo, ali jeste sasvim dovoljno da nas podseti na njegovo nekadašnje postojanje. Staza nas jedno vreme izvodi iz šume, ali nas ubrzo vraća u još lepšu, u momentu kada stignemo do Srnećeg potoka i nastavimo šetnju još nekih 2.2 km.
Prateći potok, stižemo do jednog od najlepših i manje poznatih slapova Fruške gore, Nadine kaskade. Nakon uživanja u šumu potoka kroz gustu šumu, ostaje nam oko 5 km dugačak povratak istom trasom do početne tačke.
Totalna dužina šetnje je oko 10 km, po šumskim stazama, što je čini odličnom za rekreativce i početnike spremne na izazov. Pretpostavljamo da će šetnja trajati između 4 i 5 časova.
Ako se prvi put upuštate u avanturu, imamo par saveta kako da vam dan bude još ugodniji.

HOLLYWOODLAND AQUA PARK:

Hollywoodland je prvi aqua park u Beogradu koji svojim posetiocima nudi moderan izgled i komfor, i kompletno opremljen aqua park sa wellness & spa sadržajima, restoranom i barom.

Na raspolaganju nam je aqua park koji nudi zatvorene bazene sa toboganima za decu i odrasle i na raspolaganju je gostima do 2:30 h posle ponoći. Pored toga, obuhvata i fitnes centar, parno kupatilo, saunu i slanu sobu.

Restoran u kompleksu radi do 20h ukoliko neko bude hteo da ruča/večera.

ŠTA PONETI?

– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje
– Minimalno 1l vode, mi savetujemo 2 da ne ožednite
– Udobne i jake patike za šetnju, i jedne rezervne patike da ne unosimo lekovito Fruškogorsko blato u bazen
– Užinu, sendviče, voće, ručak – bitno je da nam ne budete gladni bar do akvaparka
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate za shodno.
– Rezervna/zamenska garderoba – recimo dobro bi bilo poneti mozda majicu rezervnu i čarape
– OBAVEZNO kupaci kostim, papuče, peškir za bazen

CENA IZLETA: 3200 dinara

U cenu je ukljuceno:
-Prevoz minibusom
-Organizacija hajka na Fruskoj gori
-Ulaznica za NP Fruska gora
-Ulaznica za Hollywoodland
-Troškovi organizacije i vodjenja puta
U cenu nije uključeno:
Piće i hrana
Od svake naše ture, 30% zarade usmeravamo na sadnju drveća. Cenimo da će ova tura doneti oko 6-7 novih stabala za naš grad. 🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳

REZERVACIJE:

Vaše mesto rezervišete uplatom na račun celokupnog iznosa ture, rezervacije zatvaramo u četvrtak 02.12. uvece.  U slučaju otkazivanja od strane ogranizatora vraća vam se celokupni iznos. U slučaju otkazivanja s vaše strane, ne vraćamo novac, ali postoji mogućnost da neko drugi ode umesto vas.
Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: