vrh tri čuke
4.900 RSD

Vrh Tri Čuke – Stara planina by Balkan Roads 11.09.2021. (jednodnevna)

Avantura koja vas vodi na samu ivicu jugoistočne Srbije.Idemo u osvajanje Stare planine, ovaj put na vrh Tri Čuke.

Uživaćemo u proplancima Stare Planine koja pripada moćnom sistemu Balkanskih planina, još uvek ne dovoljno istražena purža nam čari netaknute prirode daleko od svih. Drugo ime za Staru planinu je Balkan, po čemu je zapravo celo Balkansko poluostrvo dobilo ime. Neki od najupečatljivijih pejsaža i originalnih predela Balkana se nalazi na Staroj planini.  Ovo je tura je pravi izazov za avanturiste,planinare i ljubitelje prirode,čeka nas višečasovno penjanje i dug put . Setite se da ono najbolje uvek dolazi na kraju jer mostovi koje grade planinari se najlakše prave i najstabilniji su.

PLAN TURE

  • Polazak iz Beograda u ranim jutarnjim časovima u 1h ujutru, od Muzeja istorije Jugoslavije. Voznja auto-putem do Pirota, a potom pratimo put do planinskog doma Dojkinci.
  • U planinskom domu nas čeka organizovan prevoz koji nas vodi do mesta Arbinje gde počinjemo naš višečasovni uspon na najlepši vrh Stare planine. Tokom penjanja proćićemo pored vodopada Tri Kladenca I uživati u beskrajnim poljima kleke.
  • Vrh Tri čuke visok je 1.937 metara,a odmah ispod vrha nalazi se Bugarska te je vrh Tri Čuke zapravo na samoj granici.
  • Stara planina se pruža od vrha Tri Čuke na zapadu do Crnog mora na istoku i predstavlja produžetak Južnih Karpata. Nakon pešačenja i uživanja u prirodi vraćamo se u Beograd.
  • Povratak u Beograd u kasnim večernjim časovima.

CENA: 4.900 RSD

Prevoz: Beograd – Stara planina – Beograd

 

Korisne informacije

  • Ako ste početnik, pročitajte na našem blogu šta vam treba da postanete planinar.
  • Dužina pešačke staze je oko 30km u oba pravca
  • Visinska razlika koja se prelazi tokom ture je 900m
  • Od opreme ponesite: udobne patike (sa tvrđim đonom), slojevitu odeću, kačket, sendviče za ceo dan, minimum 3l vode, kremu za zaštitu od sunca, rezervnu garderobu, tanku jaknu vetrovku, kabanicu u slučaju kiše.

 

 

Tagovi: stara planina, planinarenje, avantura, srbija, uspon, tri čuke, vrh, Arbinje , tri kladenca

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: