zagajička brda
2.200 RSD

Zagajička brda i tvrđava Ram by Explore Serbia 17.10.2021. (jednodnevna)

Jednodnevna tura u Deliblatskoj peščari, Zagajička brda su neobičan, bajkovit predeo na severoistočnom obodu Deliblatske peščare, posebno lep u jesen. Loptasti bregovi dopadljivog izgleda su drevne peščane dine, delom šumovite, delom prekrivene stepskom vegetacijom, jedinstveni relikt pra-pejzaža Panonske nizije.

Laka pešačka tura za sve uzraste, sa posetom Staroj Palanci i izletom do tvrđave Ram gde su najlepši zalasci sunca na Dunavu.

PROGRAM IZLETA:

Polazak sa parkirališta optšine Novi Beograd u 7h. Putovanje do sela Grebenac na obodu Deliblatske peščare.

Oko 9h polazak na pešačenje ka Zagajičkim brdima.

Nakon izlaska na greben otvaraju se vidici na stepske doline između brda i lepom kružnom stazom trek vodi do najviše tačke gde se nalazi i spomenik. Nakon spomenika lagano se spušta između brda i kružnim putem se vraća prema startu. Dužina staze je oko 15 km, bez većih strmih uspona i velike visinske razlike. Staza se prelazi za nekih 4.5 h hoda.

Nakon pešačenja odlazak u Staru Palanku na ušću reke Nere u Dunav. Odlazak u neki od poznatih ribljih restorana u Staroj Palanci kojih ima dosta u ovom selu.

U Staroj Palanci se nalazi skela koja vozi do tvrđave Ram na drugoj strani Dunava. U 16.30h prelazak skelom do Rama i obilazak tvrđave Ram gde su zalasci sunca najlepši na Dunavu.

Na rimskoj lokaciji u XV veku tvrđavu je podigao Mehmet paša; jaki zidovi i pet kula izgrađeni su od kamena, oko tvrđave je postojao rov, a nešto dalje karavan saraj.

Povratak u Beograd u večernjim satima do 21h.

CENA: 2200 din.

U cenu je uključeno:

Prevoz iz Beograda

Pešačka tura sa vodičem

Ulaznica za specijalni rezervat prirode “Deliblatska peščara”

Prevoz skelom do tvrđave Ram (samo za putnike u organizovanom prevozu)

U cenu nije uključeno:

Ručak

Ulaznica za tvrđavu Ram (200 dinara ukoliko je grupna ulaznica, 300 ukoliko je individualna)

Ostali individualni troškovi učesnika

 

Dodatne napomene:

Oprema za turu Zagajička brda: standardna za pešačke ture, planinarske cipele ili sportske patike sa jačim đonom, adekvatna odeća u skladu sa vremenskim prilikama. Ranac, dovoljno vode i nešto hrane (voće, grickalice…)

Tura spada u laku kategoriju. Na ovoj pešačkoj turi mogu učestvovati svi koji vole uživanje u prirodi, pogodna je i za decu.

Podaci o pešačkoj stazi:

Dužina: 15 km

Ukupni uspon/spust: oko 300 m

Težina: laka, pešači se preko livada i travnatih brežuljaka, šumskim i kolskim putevima

Trajanje: oko 5h sa pauzama

Za realizaciju ture, neophodno je minumum 17 prijavljenih.

U organizovanom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Data cena je za članove “Explore Serbia”. Informacije o članstvu možete naći ovde. Za one koji nemaju člansku kartu, cena iznosi 2800 dinara.

Prevoz iz Novog Sada: doplata iznosi 1000 dinara.

Sopstveni prevoz: u slučaju da dolazite sopstvenim prevozom, cena ture iznosi 1100 dinara (uz članske karte Explore Serbia) ili 1700 dinara (za one koji nemaju člansku kartu). Putnici koji dolaze sopstvenim prevozom, a žele da idu u obilazak tvrđave Ram, cena prelaska auta skelom, zavisi od broja putnika i veličine auta. Ukoliko se radi o autu srednje veličine cena prelaska sa vozačem i svim putnicima iznosi ukupno 1200 dinara po autu i plaća se na licu mesta.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili nepovoljnih vremenskih uslova, krajnji rok za za obaveštavanje o odlaganju ili otkazu ture je 3 dana pre polaska.

 

 

 

Tagovi: pešačka tura, zagajička brda, tvrđava ram, srbija, srbija, deliblatska peščara, explore serbia

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: