Žaračka planina
2.800 RSD

Žaračka planina – vrh Bandera 1051 m by Sportski klub Alti 25.09.2022. (jednodnevna)

Na oko 50 kilometara od Kraljeva, Žaračka planina (1051 mnv) se prostire istočno od varošice Ušće, uz reku Ibar, do sela Gokčanica na jugu i Popove Reke na severu gde se nastavlja na Studenu planinu. Pripada grupi Kopaoničkih planina.
Najviša tačka planine nalazi se na 1051 m pod nazivom Bandera, odakle se pruža veličanstven pogled na Kopaonik, Željin, Goliju, Čemerno, Radočelo i druge planine iz okruženja.

Na početku, uspon od oko dva kilometra vodi kroz borovu šumu, a potom se izlazi na veliki travnati plato prošaran crvenom klekom, starim hrastovima, četinarima, borovima… Pravo je uživanje hodati kroz ovako raznolike pejzaže bogate mnogobrojnim biljnim vrstama. Na vrhu od 1051m pravićemo pauzu posle čega sledi silazak sa druge strane ove lepe planine, kroz gustu borovu šumu.

Ukupna dužina kužne staze je 16 kilometara sa oko 800 m kumulativnog uspona/silaska.

Polazak iz Beograda je 25.09. u 06:00 h sa parkinga na uglu ulica Sarajevske i Drinske.

CENA: 2800 RSD

**U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu, jer u protivnom novac neće biti vraćen                                             

                                                                                                                                      

Za akciju sa sobom poneti: mali ranac sa nešto hrane (sendviči, koštunjavi plodovi, suvo voće…), najmanje 1,5 l vode. Kremu za sunčanje, naočare, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (odeću i obuću…) koju ostavljamo u busu. Obući se prikladno pešačenju ivremenskim uslovima, planinarskje cipele, trenerku ili drugu odeću koja je udobna za pešačenje.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: