zlatar sretenje
13.500 RSD

ZLATAR + TORNIK SRETENJE škola skijanja/pešačke ture 5D/4N by Srbija za mlade by Srbija za mlade 12.02.2022 - 16.02.2022. (5 dana)

Ako želiš da naučiš da skijaš i upoznaš sve lepote ovog sporta, ovo je prava prilika za to – baš ovde na prelepoj i živopisnoj planini Zlatar – na pravom mestu, na dobroj visini!

Bujna vegetacija (bor, jela, smrča, breza, livade, kanjoni…) i prosečna nadmorska visina od 1200 do 1400 mnv čine vazduh na Zlataru izuzetno kvalitetnim, zbog čega ova planina uživa status vazdušne banje. Boravak u ovoj oazi čiste prirode obezbediće vam potpunu relaksaciju i opuštanje.

Ski staza „Briježđa“, nalazi se na 15 minuta hoda od vile u kojoj smo smešteni. Duga je oko 1000 m i opslužuju je žičara četvorosed i ski lift. Ove sezone radiće plava staza duga 500 m pogodna za početnike, koju opslužje sidro.

Ski centar „Tornik” nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490m. Skijalište ima pet staze (Čigota, Tornik, Ribnica, Zmajevac i Stankova ravan) ukupne dužine oko 10 kilometara. Kapacitet skijališta je oko 5.400 skijaša na sat (šestosed žičara ima kapacitet od 3.000 skijaša na sat, dva ski lifta tipa ”sidro”, imaju ukupni kapacitet 2.400 skijaša na sat). Pored toga na skijalištu  se nalaze čak 3 poligona za učenje skijanja i sva tri su opremljena ski trakama što ga svrstava medju najbolja skijališta za učenje skijanja. Tome doprinosi i nova plava staza Stankova ravan koja sa svojih 2 km dužine predstavlja jednu od najdužih staza u Srbiji i idealna je za početnike u skijanju. Staze su pokrivene sistemom za veštačko osnežavanje.

PLAN I PROGRAM:

Subota 12.02.2022. ŠKOLA SKIJANJA

Polazak iz Beograda u 07:15 (polazak iz Novog Sada u 06:00). Dva dana pred put kontaktirati organizaciju za mesto polaska i broj vodiča. Vožnja nautoputem preko Čačka i Užica do Zlatara. Dolazak na Zlatar oko podneva. Smeštaj u sobe, kratak predah i pauza za ručak. Od 14:30 zaduživanje opreme i ski časovi u grupama. Dogovor sa instruktorima za individualne ili časove u manjim grupama za naredne dane – sastanak u smeštaju. Slobodno vreme za druženje uveče. Večera u vili. Noćenje.

Nedelja 13.02.2022. SKIJANJE I ŠKOLA SKIJANJA

8:00-9:00 doručak. U 9:30 odolazak na ski stazu, celodnevno skijanje ili opciono individualni časovi sa ski instruktorima. Na stazi se nalazi kafe u kome se možete odmoriti i okrepiti. Večera u vili i druženje. Noćenje.

Ponedeljak 14.02.2022. SKIJANJE I ŠKOLA SKIJANJA / PEŠAČKA TURA HODŽINA STENA

8:00-9:00 doručak. Celodnevno skijanje ili časovi sa ski instrutorima. Opciono pešačka tura do vidikovca hodžina stena, dužina staze oko 10 km ukupno, staza je laka, potrebna je bolja fizaička kondicija. Povratk u smetaj i slobodno vreme za odmor i večeru. Noćenje.

Utorak 15.02.2022. SRETENJE – TRADICIONALNI USPON NA VELIKU KRŠEVU 1627 mnv

8:00-9:00 doručak. Skijanje ili planinarska tura do najvišeg vrha Zlatara – Velika krševa 1627 mnv, staza je kružna, ukupne dužine oko 14 km i tehnički nije zahtevna, bolja fizička kondicija je potrebna. Obavezna oprema: sljevita garderoba, kapa, rukavice, planinarske cipele vodonepropusne, min. litar vode.

Sreda 16.02.2022. SKIJANJE ILI SLOBODNO VREME

Doručak i odjava iz smeštaja do 9:30, transfer do skijališta Tornik i mogućnost celodnevnog ili poludnevnog skijanja. Ko ne želi da skija slobodno vreme na Zlatiboru za šetnjem obilzak lokalne pijace ili odlazak na Gold gondolu (najduža panoramska gondola na svetu koja spaja centar Zlatibora sa vrhom Tornik, oko 9km u jednom pravcu). Polazak za Beograd u 16č. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

U blizini smeštaja su restorani Zlatarski biseri, Zlatarski Zlatnik, restoran Vuk kao i restoran nacionalne kuhinje  “Vila Jelena”.

KOME JE NAMENjEN PROGRAM:

– skijašima početnicima i svima koji žele da nauče da skijaju
– planinarima
– parovima
– manjim grupama
– ljubiteljima prirode

PROMO CENA (do 20.1.2022.):

13.500 din vila Zlatarka
17.000 din hotel Panorama

U cenu uračunato:
– 4 noćenja u izabranom smeštaju u 1/3 sobama*
– 4 polupansiona (doručak i večera, tradicionalni proizvodi Zlatara, domaća kuhinja)
– prevoz autobusom turističke kategorije**
– ski čas u grupama prvi dan, osnovna obuka o skijanju
– planinarska tura na vrh Zlatara i do Hodžine stene
– troškovi organizacije i vođenja programa

U cenu nije uračunato:
– redovna godišnja članarina Srbija za mlade 500 din**
– ski pass – ski staza Briježđa 1500 din dnevna karta, ski centar Tornik 1900 din poludnevna, 2500 dnevna karta
– oprema za skijanje na stazi na Zlataru je 500 din po danu (skije, pancerice i štapovi), na Torniku 1200 din
– časovi skijanja – cena dodatnog ski časa na Zlataru po osobi je 1500 din za individualan čas, a 1000 din za čas u grupama 3-5 osoba.

* Doplata za dvokrevetnu sobu 2000 din po osobi
** Za sopstveni prevoz cena se umanjuje za 2000 din
***Članarina je obavezna i važi 12 meseci od datuma uplate

Smeštaj:

Vila Zlatarka – Smeštaj u potpuno renoviranoj vili ZLATARKA je na bazi prenoćišta sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama ili petorkrevetnim apartmanima. Sve sobe i apartmani su opremljeni kupatilima sa tuš kabinama, TV, centralno grejanje, a apartmani poseduju zasebne kuhinje, dok sobe poseduju čajne kuhinje. U prizemlju objekta nalazi se market i prostor za dnevni odmor i druženje, kao i veća kuhinja. Vila je komplet renovirana i proširena 2019. godine. Za doručak se u vili poslužuju specijaliteti sa Zlatara poput heljdopite i raznih drugih pita.
Hotel  Panorama se nalazi na jednom od borovitih proplanaka Zlatara nadomak Nove Varoši, na nadmorskoj visini od 1230 m i izgrađen je u specifičnom alpskom stilu. Smeštaj je u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa doručkom i večerom (švedski sto).

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

 

 

Tagovi: zlatar, avantura, srbija za mlade, vila zlattarka, skijanje, snowboard, zima, planina, planinarenje, škola skijanja

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: