700 RSD

POPUNJENO: Zvezdani triatlon 2022 by Carpe Noctem 11.06.2022. (jednodnevna)

Dobrodošli na eko festival Zvezdani triatlon! ⭐ U ovom trenutku, naučnici procenjuju da preko 80% stanovništva naše Zemlje živi u uslovima svetlosnog zagađenja i da generacije rođene nakon 2000. godine nikada neće iskusiti prirodnu tamu i zvezdano nebo 🌠 Mi želimo da to menjamo! Ovaj festival je osmišljen tako da građani makar privremeno pobegnu od veštačke svetlosti i svoje veče provedu u prirodnoj tami šume uživajući u edukativnom i kreativnom programu 🌲 Šetaćemo se po šumi, logorovati sa naučnicima, gledati kroz teleskop, a onda uživati uz jazz bend i performans sa vatrom! 🔥

PROGRAM I SATNICA

Festival počinjemo noćnom šetnjicom od 5 km, a onda ostatak programa provodimo u Gorskom smešku 🌲 Najpre postavljamo teleskope ispred Smeška koji će biti dostupni do ponoći za sve koji žele da bace pogled, a nakon toga organizujemo logorovanje sa naučnicima, performans sa vatrom i jazz svirku! 🎷

astro-setnja-01-01

20.15 – 21.15h NOĆNA ŠETNJA 🌲

Događaj počinje noćnom šetnjom! Nakon registracije krećemo na avanturu od 5km koja počinje u sumrak, a završava se u potpunom mraku. Pauzu pravimo na vidikovcu iznad Novog Sada gde možete da vidite sjaj neba od grada, a naši vodiči će vam ispričati nešto više o svetlosnom zagađenju. Ovo može biti i dobra prilika za fotku!
teleskop-01

21.30 – 00h POSMATRANJE TELESKOPIMA 🔭

Od 21.30h naši astronomi će da vas povedu iznad Gorskog smeška! Ne postoji neki raspored po kom se rade posmatranja, već svako može da priđe teleskopu u bilo kom trenutku do ponoći. S obzirom da je teleskop postavljen ispred Smeška, naši astronomi iz Kluba fizičara sa PMF-a će vam praviti društvo i pričati o raznoraznim astro temama!
logorovanje-01

21.45 – 22.45h LOGOROVANJE SA NAUČNICIMA 🔥

Ove godine logorujemo sa biolozima i psiholozima! Prvih pola sata oko vatre će vas ugostiti biolozi i pričaćete noćnim vrstama životinja, uticaju veštačke svetlosti na živi svet i raznoraznim “noćnim pikanterijama” iz sveta biologije 🌿 Drugih pola sata oko vatre vas dočekuju psiholozi koji će vam ispričati zašto smo kao deca prezali od mračnog hodnika 😱 i zašto se godinama kasnije plašimo istih ala koje verovatno NE vrebaju iz mraka 🤣 Pored biologa i psihologa, biće i astronomi posvećeni vašim pitanjima i pričama o svemiru 🌠 Naučnici će biti oko dve vatre u Smešku (i pored teleskopa), a možete ih prepoznati po reflektujućim prslucima 🔆
vatra-01

22.45h PERFORMANS SA VATROM 🔥

Umetnički deo naše večeri počinje sa vatrenim performansom 🔥 Devojke iz Ignis fire studija će napraviti mali vatreni spektakl u smešku, probuditi nas iz dubokih misli o svemiru, strahovima, šišmišima i spremiti za jazz svirku!
jazz-band-01

23 – 1.30h JAZZ BAND ĐORĐE OBRADOVIĆ TRIO 🎷

Sada već tradicionalno, Đorđe Obradović Trio bend ponovo nastupa u Smešku, a ovog puta sa mračnim motivima Astro Đole i astro đuskać će trajati do 1.30h kada završavamo sa programom, na najbolji mogući način 🎺

LOKACIJA I PREVOZ

⭐ Mesto okupljanja svih učesnika KOJI IDU AUTOBUSOM je kod Lokomotive na Železničkoj stanici u Novom Sadu (klikni za mapu). Vreme okupljanja je 19.30h i molimo vas da ne kasnite.

Ukoliko idete autobusom, prevoz je plaćen i autobus ne staje ni na jednoj stanici do Popovice. MALOLETNA LICA ne mogu da idu autobusom zbog toga što Javno gradsko preduzeće nema tehničke uslove (pojaseve) u vozilima za privatne vožnje i ne mogu da prime nikog ispod 18 godina. Svim maloletnim licima koje roditelji ili staratelji dovezu kolima, neće biti naplaćena karta za sam događaj, ali moraju da budu prijavljena.

⭐ Mesto okupljanja učesnika KOJI IDU AUTOMOBILOM je kod samog Gorskog smeška na Popovici (klikni za mapu). Vreme okupljanja je 19.50h i molimo vas da ne kasnite.

Ukoliko ne vodite sa sobom maloletna lica, toplo vam preporučujemo da dođete autobusom zato što nema dovoljno mesta da ostavite vozila i ukoliko autobusi ne budu mogli da se okrenu zvaće “pauk” servis. Ukoliko ipak dolazite kolima, molimo vas da parkirate samo sa leve strane puta do autobuske stanice(gledano ka Gorskom smešku). Ne snosimo odgovornost za vaša vozila i još jednom apelujemo da dođete autobusom ili taksi vozilima.

REGISTRACIJA I KARTA

Kako biste imali pravo da učestvujete na našem festivalu morate:

  • biti prijavljeni na naš događaj
  • uplata od 700 dinara treba da bude registrovana do ponedeljka 6. juna u ponoć
  • treba da donesete ili potpišete izjavu o učešću i oslobađanju odgovornosti naše organizacije u slučaju nepredviđenih okolnosti.

 

Izjavu o učešću i oslobađanju odgovornosti vam savetujemo da odštampate, popunite i samo nam predate na događaju kako bismo skratili vreme čekanja prilikom registracije. Ukoliko to zaboravite da uradite, popunićete na licu mesta pre početka šetnje.

S obzirom da naše društvo nema sponzora za svoje događaje, “karta” koju kupite za događaj predstavlja zapravo donaciju pomoću koje možemo da isplatimo sve troškove ovog festivala. Iznos karte je najniži mogući, a ako išta bude “preteklo” ide u budžet za novi teleskop koji ćemo koristiti sa vama 🌟. Kada izvršite uplatu, molimo vas da proverite da li se nalazite na spisku registrovanih uplata u ponedeljak (6. jun) kada ćemo izlistati sve primljene. Ako se ne nalazite na spisku, a uplatili ste novac, samo nam pošaljite sliku uplatnice na mail (event@carpenoctem.rs) jer se nekad dešava da uplata ne legne i po par dana. Ukoliko ne evidentiramo vašu uplatu (i ne javite nam se sa slikom uplatnice) do ponedeljka 6. juna u ponoć, smatraćemo da ste odustali i daćemo prednost ljudima na listi za čekanje. Ukoliko uplaćujete donacije za više osoba, molimo vas da nam se javite putem mejla i navedete za koje osobe uplaćujete i ko je uplatilac kako bismo vas pronašli i registrovali. Kontakt mejl je: event@carpenoctem.rs

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Šta treba da ponesem od opreme?

Treba vam ručna ili čeona lampa za noćnu šetnju, nešto toplija garderoba za veče i udobna obuća za šetnju kroz šumu.


Da li mogu povesti i psa na šetnju?

Mi smo i više nego srećni ako planirate da povedete vašeg četvroronožnog prijatelja. Pritom vas moramo zamoliti da psa ne vodite ako smatrate da nećete moći da ga kontrolišete ili ako postoji mogućnost da će praviti probleme drugim učesnicima.

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: